Uddannelsespligt for unge mellem 15 og 17 år

Når dit barn er under 18 år, har det pligt til at være i uddannelse, beskæftigelse eller i gang med en anden uddannelsesrettet aktivitet. Det fremgår af dit barns uddannelsesplan, hvordan uddannelsespligten overholdes.

Hvis dit barns uddannelsesplan ikke overholdes, vil en UU-vejleder tage kontakt til dit barn senest fem dage efter, at vi er blevet bekendt med, at planen ikke følges. Dit barn kan også selv kontakte sin UU-vejleder. UU-vejlederen kan hjælpe med at finde ud af, hvordan dit barn bedst muligt kommer i gang med en uddannelse. Det kan fx være at gå på et afklarende forløb eller være i praktik for at finde ud af, hvad dit barn gerne vil og har mulighed for. Sammen med vejlederen laver dit barn en plan for, hvad de næste skridt skal være for at komme i gang med en ungdomsuddannelse. UU-Roskilde/Lejre samarbejder med alle uddannelsesinstitutioner i Roskilde og Lejre kommune, og på den måde kan vi hjælpe dit barn med en bred vifte af tilbud.

UU skal tilbyde dit barn en ny aktivitet senest 30 dage efter, at kontakten er etableret.

At dit barn har uddannelsespligt betyder også, at dit barns ungeydelse kan standses, hvis uddannelsesplanen ikke overholdes.